fbpx

FACEBOOK + GOOGLE

…или как Google и Facebook работят заедно…

Днес много хора спорят коя от двете платформи е по-подходяща за бизнеса…

…Но в действителност, двете платформи дават най-добри резултати, използвани съвместно!

Използвайте Facebook преди всичко, за да повишите осведомеността и ангажираността. Потенциалните клиенти  да научат повече за това, което продавате, за Вас като цяло, особено ако марката, продукта или фирмата Ви не са особено разпознаваеми.

 

И когато са готови да купят, те проверяват в Google Вашето име, името на Вашия продукт, или това, което правите. Но ако те не знаят за Вас, нищо няма да провокира търсенето.

Най-общо казано, Facebook е широкият отвор на продажбената фуния, докато Google е там, за да събере всичко в съда.

Ако работите само с Google, но не и с Facebook, имате касов апарат, без хората да влизат в магазина Ви. Ако имате само Facebook, имате много хора, които идват във Вашия магазин, но са затруднени да купуват, когато са готови.

 

Във Facebook, знаете кой е потребителят, какви са нещата в профила му, какви са интересите му, кои са приятелите му, какво харесват и т.н. Но Вие не знаете кога искат да купят.

 

В Google Вие знаете кога искат да купят, но не и кои са те и какво би ги накарало да купят от Вас.

Така че тайната е в обединяването на двете. Взаимодействайки си, те обединяват информацията за Вашите потенциални клиенти, така търсенията в Google на подобни на Вашия продукти, провокират импресии на Вашите продукти във Facebook и обратно – провокирате интерес за Вас във Facebook, което подбужда Google търсене и там се „затваря“ сделката, защото там откриват повече информация за Вас.

По данни на WordStream обединяването на платформите, води до 34% ръст на търсенията

Всъщност има много просто обяснение за това. Много от хората, които виждат Вашите Facebook реклами, може да имат някакъв интерес към офертата, но те искат да научат повече за Вашата фирма и какво продавате. Ето защо, вместо да кликнат върху рекламата, някои от тях ще напуснат Facebook и ще търсят името на Вашата марка или името на продукта, който продавате, за да получат желаната информация.

Има и друго…Ретаргетирането…lookalikes audience…

Най-просто казано: Взимате аудитория, търсила подобни на Вашия продукт в Google и им показвате Вашият във Facebook…Да, има връзка между търсенията в Google и Facebook профила на почти всеки потребител… Каквото и да продавате, каквато и услуга да предлагате, със сигурност бихте желали, да ги предложите на хората, които скоро са се интересували от тях. Вместо да чакате клиента да попадне на Вас в морето от конкуренция, вече може просто да му представите Вашата марка! Успеваемостта при този подход, надхвърля с 64% успеваемостта на обикновената реклама, именно защото представяте продукта/услугата си на точните потребители, в точния момент. 

И най-хубавото – получавате отчет в конкретни цифри…

При интерес и възникнали въпроси, моля не се колебайте да се свържете с нас:

Телефон:

+359 893 959 414

e-mail:

sales@compassbg.info

bg_BGBG_BG